به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، عباس هدایت آنکولوژیست گفت: سرطان معده میتواند از طریق لایه بیرونی معده به اندامهای مجاور مانند لوزالمعده، مری یا روده منتشر شود و از طریق خون به کبد، ششها و سایر اندامها نفوذ کند.
وی افزود: سرطان معده از ۵۰ سال به بالا آغاز میشود و سن شیوع و افزایش شیب بیماری از ۶۰ سال به بالا بوده و بروز این بیماری در کشور ما ۱۰ سال جوانتر از دنیاست.
به گفته این آنکولوژیست، افرادی که رژیم غذایی آنها پر از غذاهای دودی، شور یا ترشی باشد، ممکن است در معرض خطر مضاعف ابتلا به سرطان معده باشند و از سوی دیگر خوردن میوه و سبزیهای تازه محافظی در برابر این بیماری است.
هدایت توضیح داد: عفونت خطر التهاب معده و زخم معده و همچنین ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد و احتمال ابتلای سیگاریها به این بیماری بیشتر از آنهایی است که سیگار نمیکشند.
وی با بیان اینکه سرطان معده کشندهترین سرطان در ایران است، گفت: این سرطان سالانه جان ۸ هزار نفر را میگیرد و براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت حدود یکسوم مرگومیرهای ناشی از سرطان معده به دلیل عادتهای غذایی و رفتاری نادرست مانند مصرف ناکافی میوهها و سبزیها، عدم فعالیت فیزیکی، مصرف دخانیات و غیره ایجاد میشود.
این آنکولوژیست افزود: شرایطی که باعث ایجاد التهاب یا دیگر مشکلات در معده میشود، التهاب مزمن معده، کمخونی، سابقه خانوادگی سرطان از مهمترین عواملی است که خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد. سوءهاضمه یا یک احساس سوزش در معده، آروغ زدن، حالت تهوع و استفراغ، نفخ معده بعد از غذا، کاهش وزن، احساس درد یا ناراحتی در شکم، اسهال یا یبوست، کم شدن اشتها، احساس ضعف و خستگی، خونریزی و استفراغ خونی یا وجود خون در مدفوع و ورم شکم از علائم این بیماری است.
راهکارهای پیشگیری از سرطان معده
به گفته این استاد دانشگاه، مصرف کافی سبزیها و میوهها به صورت روزانه، استفاده از یخچال برای نگهداری از مواد غذایی فاسدشدنی، مصرف غلات همراه با سبوس و فیبرهای غذایی، پرهیز از خوردن غذاهای دودیشده و کاهش مصرف ترشیها، استفاده کم از گوشت قرمز و کبابشده روی شعله مستقیم آتش، خودداری از مصرف الکل، پختن مواد غذایی به صورت آبپز کردن، بخار آب و داشتن فعالیت فیزیکی منظم روزانه از سرطان معده پیشگیری میکند.
هدایت افزود: سرطان معده روز به روز در کشور در حال افزایش بوده و این بیماری علامت مشخصی ندارد و تشابه دردهای آن با درد زخم معده و اثنیعشر تشخیص را برای پزشکان با مشکل مواجه کرده است.
نظر شما